Clientul SI NOI in 10 pasi

 1. Vrei sa cumperi un teren? Vom face o analiza si te vom indruma spre alegerea potrivita nevoilor tale. Astfel vei fi ferit de achizitionarea unui teren inutilizabil.
 2. Ai un teren? Atunci vino la noi cu actele cadastrale si de proprietate. Impreuna vom stabili o tema de proiectare si termenii colaborarii noastre.
 3. Obtinem un certificat de urbanism de la primarie.
 4. Vom avea nevoie de analiza compozitiei terenului, denumita studiu geotehnic. Cu el vom sti cum sa realizam structura de rezistenta a casei.
 5. Realizam un studiu de solutie in care vom tine cont de viata si obiceiurile tale.
 6. Vor trebui obtinute avizele si acordurile cerute prin certificatul de urbanism. Daca nu ai timp, avem un departament specializat pentru astfel de servicii.
 7. Intocmim documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire (P.A.C.) si proiectul tehnic (P.T.) pentru executia constructiei (arhitectura, rezistenta si instalatii)
 8. Mergi la primarie cu dosarul complet (P.A.C. + avize si acorduri) pentru obtinerea autorizatiei de construire (A.C.)
 9. Alegi firma de constructii si dirigintele de santier. Acestia se vor apuca de lucru tinand cont de P.T. si A.C.
 10. Ne contactezi la final dupa terminarea constructiei pentru realizarea receptiei finale. In baza ei poti sa intabulezi imobilul.

 

   Intrebari frecvente

 

 1. De ce sa alegi un proiect de casa personalizat?
 2. Ca sa ai locuinta potrivit dorintelor tale, pentru tine, in cadrul echipei Case de Top se realizeaza un concurs intre arhitecti. Astfel cand alegi varianta unui proiect personalizat la Case de Top, beneficiezi de cel putin 2 ori mai multe solutii, din care poti sa alegi: aceeasi casa in 2 variante adaptate nevoilor tale, in 2 viziuni diferite, toate in aceeasi oferta.
   

 3. Ce avantaje iti oferim fata de alte birouri de arhitectura?
 4. Calculam corect costurile de executie si de intretinere a cladirii. Proiectam si acordam consultanta pentru alegerea terenului, a formei, a camerelor, a finisajelor, a materialelor, a mobilei atat la interiorul cat si la exteriorul constructiei.
  Adaptam proiectul la stilul de viata al tau si al familiei tale. Din echipa noastra fac parte mai multe generatii de arhitecti, designeri si ingineri cu experienta.
   

 5. De ce sa eviti sa lucrezi cu cineva mai ieftin?
 6. Un proiect de casa personalizat, are nevoie de mai mult timp pentru gandire, creatie…

  1. Orice proiect bine gandit poate sa fie construit mai eficient si mai economic;
  2. O constructie proiectata eficient din punct de vedere energetic salveaza bani din factura de energie pe toata durata de viata a casei;
  3. O casa bine proiectata din punct de vedere estetic si functional are o valoare mai mare la vanzare si se vinde mai repede.
  4. Te ajutam sa nu pierzi bani cand lucrezi cu constructorii! Listele de cantitati de materiale comandate prin proiectul tehnic te vor ajuta sa ai control total asupra devizului furnizat de firma de constructii.

   

 7. De ce sa consulti arhitectii nostrii inainte de cumpararea unui teren pentru constructii?
 8. Parerea unui specialist te ajuta sa iei decizia corecta in privinta cumpararii terenului pentru casa pe care ti-o doresti. Facem o analiza competenta a fiecarui teren in parte si iti oferim o comparatie dupa criterii clare care sa iti usureaze decizia de a investi.
   

 9. Ce este certificatul de urbanism? Cum se obtine?
 10. “Este actul de informare prin care autorităţile competente, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz, avizate şi aprobate potrivit legii, fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic şi ethnic al terenurilor şi construcţiilor existente la data solicitării şi stabilesc cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamentului, precum şi lista cuprinzând avizele şi acordurile legale, necesare în vederea autorizării.” (art.6 alin. 1 din Legea 50/1990 rep.) Pentru obtinerea certificatului de urbanism sunt necesare urmatoarele documente:

  • cerere tip
  • acte doveditoare privind dreptul de proprietate asupra terenului
  • documente de cadastru
  • act de identitate

   

 11. Cat dureaza sa obtii certificatul de urbanism si avizele aferente?
 12. Conform art. 6 alineatul 2 din Legea 50/1991 actualizata 2017 certificatul de urbanism se obtine in decurs a 30 de zile de la inregistrarea cererii. Termenele de eliberare ale avizelor se stabilesc de catre fiecare autoritate in parte si variaza intre 7 si 30 de zile de la momentul depunerii in conditiile in care documentatia este completa si corecta, iar comisia de analiza a dosarului nu solicita lamuriri sau completari cu documente suplimentare. Acordurile si avizele sunt inscrise in certificatul de urbanism. Se obtin doar cele cerute prin acest document.